Днес на много места, от запад на изток, ще има краткотрайни валежи, в отделни райони – придружени с гръмотевици.

Вечерта валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва. Ще духа слаб североизточен вятър.

Максималните температури ще бъдат между 21° и 26°.

Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността, но превалявания са малко вероятни. Вятърът ще е слаб, от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще са между 21° и 25°. Температурата на морската вода е 19 – 21°. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала.

Над планините облачността ще е значителна. Ще има валежи, придружени с гръмотевици. По най-високите върхове на Рила и Пирин дъждът ще преминава в сняг. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра – около 8°.

През нощта облачността ще намалява, над много райони – до ясно.

Утре в сутрешните часове ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще има по-значителни временни увеличения на облачността, но ще остане почти без валежи. Ще духа слаб, в източната половина от страната – до умерен, вятър от север-североизток. Максималните температури ще са предимно между 24° и 29°.

Във вторник и сряда времето ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб, временно до умерен от северозапад. Температурите бързо ще се повишат и максималните ще са между 28° и 33°.

В сряда по-късно през деня ще се развие купесто-дъждовна облачност и на места в западната половина от страната привечер и през нощта срещу четвъртък ще превали и прегърми.

В четвъртък по-значителни увеличения на облачността и на отделни места краткотрайни валежи ще има в южните и източните райони. Температурите ще са с 2 – 3 градуса по-ниски.

В петък ще бъде предимно слънчево, с развитие на купеста облачност след обяд, но вероятността за валежи е малка.