Между 5 и 10 сантиметра е снежната покривка в по-голямата част от страната към момента.

До края на деня остава в сила жълт код за цялата страна. Предупрежденията са за сняг и силен североизточен вятър, с пориви до 60-80 км/ч в Източна България.

Днес ще продължи да превалява сняг и да застудява. В следобедните часове от север валежите ще спират. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е умерен до силен. Дневните температури ще са между минус 1° и 4°.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг. Ще духа силен, предимно североизточен вятър. По високопланинските проходи ще има навявания. Застудяването ще продължи. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 5°, на 2000 метра – около минус 9°.

През нощта валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва, на места в западните райони ще намалее до незначителна. Утре над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, с повече облаци в крайните югоизточни райони. По-късно след обяд от северозапад облачността отново ще се увеличи. В източната половина от страната ще духа умерен, временно до силен северен вятър, и с него ще  продължи да нахлува студен въздух.

Минималните температури ще са между минус 9° и минус 4°, а максималните – между минус 2° и 3°.

В четвъртък и петък облачността ще бъде променлива, през първия ден по-често значителна. На отделни места, главно в планините, а през втория ден и в североизточните райони, ще превали сняг. Вятърът ще е от запад-северозапад, в четвъртък умерен, а в петък ще се усили.

Дневните температури ще се повишат, по-съществено в петък, когато ще има по-значителни разкъсвания на облачността.

Сутрин ще е доста студено, в повечето райони температурите ще са отрицателни.

В събота ще има и слънчеви часове, но по-късно през деня облачността ще се увеличи. С умерен вятър от север-северозапад ще започне да нахлува студен въздух и привечер и през нощта срещу неделя на места в страната ще превали сняг.

В неделя валежите бързо ще спрат, облачността временно ще се разкъса, вятърът ще отслабне.