Около и над 20 градуса беше днес в голяма част от страната. Най-високите температури измериха в Ловеч 23 и Велико Търново 22 градуса.

През нощта облачността ще е значителна и на места слабо ще превалява. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са между 7° и 12°.
Утре още преди обяд облачността ще започне да се разкъсва и намалява, след пладне - до предимно слънчево. Ще остане ветровито, с умерен, в Източна България и северно от планините и силен южен вятър. Топло, с максимални температури предимно между 17° и 22°.

В сутрешните часове над планините облачността все още ще е значителна и на места в масивите от Западна България ще превалява дъжд, по-най високите места на Рила и Пирин - слаб сняг.

До обяд валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево време. Ще бъде доста ветровито, ще духа ураганен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра - около 7°.

Във вторник преносът на топъл въздух от югозапад ще продължи и температурите ще се повишат още; максималните в повечето места ще са между 19° и 24°. Ще остане ветровито, в Източна България и районите, разположени северно от планините, вятърът ще е умерен до силен. Ще бъде предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност.

В сряда ще има повече облачност, но отново предимно висока и средна, почти без валежи. Югозападният вятър ще отслабне и ще се ориентира от изток-югоизток. Ще е все още топло, но ще започне понижение на дневните температури.

В четвъртък и петък ще преобладава облачно време, на места със слаби превалявания от дъжд. Понижението на температурите ще продължи, втория ден - от североизток. В събота също ще превалява. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили, по-чувствително в Дунавската равнина.