Пореден средиземноморски циклон, който ще премине южно от нашата страна, ще определя времето у нас и ще донесе валежи.

Днес облачността ще се увеличава и ще започнат валежи от юг, които до вечерта ще обхванат по-голямата част от страната, а през предстоящата нощ ще се усилят. В югоизточните райони и по морския бряг ще вали дъжд и мокър сняг. Ще се появи слаб, в Източна България - умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между минус 3 и плюс 2 градуса,  по Черноморието до 5-6 градуса.

И над планините ще завали сняг. По-значителни ще са валежите в Родопите и Странджа. Ще духа умерен до силен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра- около минус 3 градуса, на 2000 метра – около минус 8 градуса.

Утре повече слънчеви часове ще има над югозападните райони. В Северна България ще превалява сняг, в Горнотракийската низина- дъжд и сняг, а по Черноморието- дъжд. Ще духа умерен,в Източна България- временно и силен североизточен вятър. Минималните температури ще са между минус 5 и 0 градуса, а максималните- между минус 3 и плюс 2 градуса.

В сряда снеговалежите в страната ще продължат. По-съществени и на повече места ще са те в Южна България и в Предбалкана. Вятърът ще остане от североизток и с него ще застудява. До вечерта дъждът навсякъде ще премине в сняг. С усилването на вятъра ще се създадат условия за виелици и навявания, особено в Североизточна България. В четвъртък, след временно отслабване, на места и спиране на валежите, от юг отново ще завали сняг. В много райони температурите ще са почти без дневен ход. В петък валежите навсякъде ще спрат, вятърът ще отслабне, облачността ще се разкъса. Очаква ни студено време с минимални температури предимно между минус 12 и минус 7 градуса, дневните – между минус 7 и минус 2 градуса. В събота сутрешните температури ще са ниски, дневните слабо ще се повишат. В планините ще има повече слънчеви часове, а в равнинната част от страната ще бъде мъгливо.