Валежите продължават и днес. Най-значителни ще са те в Централна и Източна България, където е обявено предупреждение от втора степен. Очакваните количества дъжд са до 50 л/кв.м. В източните райони предупреждението е на само за силен дъжд, но и за силен вятър. В Западна България валежите няма да са толкова интензивни и там кодът е жълт. 

Температурите ще се понижат още и вече не само на запад, а в цялата страна ще са около 12-15 градуса. В София очакваме максимална температура около 11 градуса.

Утре постепенно от север на юг валежите ще спират, но, докато това се случи, в южните райони отново ще паднат значителни количества дъжд през деня. Отново има обявено предупреждение, то е от първа степен.

Захлаждането ще продължи, максималните температури ще са предимно между 8 и 13 градуса. В източните райони ще остане доста ветровито. 

Времето ще се стабилизира в нощта срещу четвъртък, тогава навсякъде ще спре да вали. В четвъртък и петък ще бъде по-топло, но още през почивните дни отново ще захладнее.