Днес ще е предимно слънчево.

В сутрешните часове на отделни места, главно около Дунав и по Черноморието, ще има мъгла или ниска слоеста облачност. След обяд в Дунавската равнина ще духа слаб до умерен западен вятър. Максимални температури ще са между 4° и 9°, за  София - около  4°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по билата временно до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 1°.

През нощта ще бъде предимно ясно, утре – предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър. Ще се затопли и минималните температури ще бъдат между минус 5° и 0°, а максималните – между 9° и 14°.

И във вторник ще е предимно слънчево, ще духа умерен северозападен вятър. Минималните температури ще са между 0° и 5°, а максималните - между 11° и 16°. В сряда вятърът ще отслабне, ще има временни увеличения на облачността, а температурите ще са с 2-3 градуса по-ниски.  В четвъртък вятърът ще се ориентира от югозапад, в Източна България ще се усили до умерен. Ще е предимно слънчево и сравнително топло с максимални температури около и над 10°. В петък ще започне увеличение на облачността, а по-късно през деня от запад ще завали дъжд.