Днес облачността ще е значителна и на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен вятър от североизток, в крайните източни райони вятърът ще бъде силен. Максималните температури ще са с около 5-6 градуса по-ниски от вчерашните- между 8 и 13 градуса в повечето райони.

Над планините ще бъде предимно облачно и на места ще превали слаб дъжд, над 1800 метра - слаб сняг. Максимална температура на височина 1200 метра- около 9 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.

Утре сутрин ни очаква доста хладно време- между 0 и 5 градуса. Следобед температурите ще са между 7 и 12 градуса. През деня ще е почти без валежи, но облачността в повечето райони ще остане по-често значителна. През почивните дни времето ще бъде по-приятно. В събота облачността ще намалее, ще бъде предимно слънчево и температурите ще се повишат. В неделя отново ще има слънчеви часове и сутрешните температури ще се повишат . В понеделник облачността ще се увеличи и на отделни места в Северна България и планинските райони слабо ще превали. И във вторник ще има слаби превалявания и температурите ще се понижат.