Днес ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността.

Само на отделни места, главно в Югозападна България, ще превали. Ще е почти тихо. Максималните температури ще са между 26° и 31°, в София около 26°.

Над Черноморието също ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, главно по северното крайбрежие, където е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 23° и 27°. Температурата на морската вода е 19-22°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще духа умерен западен вятър, в масивите от Източна България – от югозапад. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 13°.

През следващото денонощие от северозапад през страната ще премине студен атмосферен фронт. През нощта превалявания ще има в северозападните райони. През деня валежите ще обхванат страната, като най-късно ще завали в крайните югоизточни райони. На много места ще има гръмотевични бури и ще има условия за градушки.

 

Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е слаб, в Дунавската равнина до умерен и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са между 22° и 27°, в София около 22°.

В неделя и понеделник ще бъде хладно и предимно облачно. На много места ще има превалявания от дъжд, но само на отделни места след обяд е възможно и да прегърми. Във вторник и сряда вероятността за валежи е малка. Ще преобладава слънчево време, с повече купеста облачност в следобедните часове през първия ден. Температурите бързо ще се повишат.