Днес ще е предимно слънчево и почти тихо.

По-късно през деня ще се появи разкъсана висока облачност. Максималните температури ще са между 7° и 12°. На места в Дунавската равнина мъглата и облачността ще са по-трайни и там дневните температури ще останат по-ниски: 4°-6°.

Над планините ще е предимно слънчево, след обяд с разкъсана висока облачност. Вятърът ще е слаб до умерен от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около минус 1°.

През нощта на страната ще преобладава ясно време. В Източна България ще духа слаб южен вятър. Минималните температури ще са между минус 3 и 2°.
     Утре преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд облачността ще започне да се увеличава и привечер над по-голямата част от страната ще е значителна, но ще остане почти без валежи. Вятърът ще е слаб, в Дунавската равнина – умерен от запад-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 8 и 13°.

В неделя ще бъде предимно облачно. Ще има и слаби превалявания от дъжд, в планините - от сняг. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, а максималните в по-голямата част от страната - между 5° и 10°. След обяд и привечер на места в Северна България и високите полета дъждът ще премине в сняг. През нощта срещу понеделник валежите ще продължат, на повече места и повече по количество ще са в Източна България. В понеделник преди обяд на места в Източна България все още ще превалява дъжд. В Западна България ще е без валежи, облачността там ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен запад-северозападен вятър. През следващите дни ще има променлива облачност, над много райони намаляваща и до предимно слънчево. Във вторник вятърът ще се усили, и в сряда ще се задържи ветровито. Ще се затопля.