Следобед ще е слънчево и горещо с максимални температури между 30 и 35 градуса. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, който привечер почти ще стихне.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен западен, по билата – силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24 градуса, на 2000 метра – около 16 градуса.

Утре минималните температури ще са между 13 и 18 градуса. Ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, по-значителни над северните, а следобед и над западните райони.

Само на отделни места ще превали краткотрайно. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури между 29 и 34 градуса.

В сряда в западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. По-късно вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлува хладен въздух.

В източната половина през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево, вятърът ще е от юг-югоизток и ще е все още горещо, с температури до 32-33 градуса.

През нощта срещу четвъртък хладният въздух ще обхване цялата страна, превалявания ще има и на изток. В четвъртък и петък ще бъде хладно и ветровито, с променлива облачност. Все още на места ще има и превалявания.

В събота сутринта ще е доста хладно. През деня ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Северозападният вятър ще отслабне. Дневните температури слабо ще се повишат.