Днес ще е предимно слънчево и топло. Ще духа слаб, в Източна България до умерен южен вятър. Максималните температури ще са между 28 и 33 градуса, в София – 27 градуса.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Температурата на въздуха ще е около 27-28 градуса, тази на морската вода – около 24 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините също ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21 градуса, на 2000 метра – около 14 градуса. Чудесно време за разходки и туризъм.

И утре ни очаква истинско лятно време. Минималните температури ще са между 13 и 18 градуса, а максималните между 28 и 33 градуса. 

В неделя облачността ще се увеличи и на места ще превали.

Новата седмица ще започне с облачно време. Главно в северозападната част от страната ще превалява дъжд, а на отделни места валежите ще са интензивни, възможни са и гръмотевици.

Температурите в тези райони ще се понижат и ще са между 20 и 25 градуса. На изток ще остане все така топло.

Във вторник от запад ще започне да нахлува хладен въздух и очакваме понижение на температурите в цялата страна. В сряда пак ще има превалявания, но на по-малко места. Максималните температури в повечето населени места ще са от 20 до 25 градуса.

През почивните дни времето ще се задържи променливо, но по-голяма е вероятността за превалявания в събота и неделя, на 24 и 25, както и на 26 септември, но очакванията са максималните температури, макар и слабо, отново да се повишат.

След това, през последните дни от месеца, прогнозите са за повече слънчеви часове и температури, близки до обичайните за края на септември.