Детските надбавки за едно дете се вдигат с 3 лв. от догодина
Бисер Петков е готов да даде оставка, стига премиерът да му я поиска
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Бисер Петков
Снимка: БГНЕС

Детските надбавки през следващата година ще се вдигнат, като ще бъде увеличен и обхвата на семействата, които ще ги получават. Това обяви социалният министър Бисер Петков, цитиран от БГНЕС.

За едно дете пълният размер на помощта се предвижда да се увеличи от 37 на 40 лв. За семейство с две деца от 85 на 90 лв. За семейство с три деца – от 130 на 135 лв.

По-високи детски надбавки за повече семейства от 2018 г.Предвижда се и увеличаване на гарантирания минимален доход – от 65 лв. на 75 лв.

„Предвижда се увеличение на детските добавки догодина за семействата, при които доходът на лице от семейство, е до 400 лв. и разширяване на обхвата им за семейства, в които доходът на лице от семейство е от 400 до 500 лв.“, посочи Бисер Петков. Той подчерта, че целта е да получават месечни помощи за деца семействата с доход, който е до средния за страната.

Във връзка с искането на работодателите да подаде оставка заради нарушения диалог с тях, министърът подчерта: „Моята оставка винаги е на разположение на премиера така, че ако той прецени, че това, което правя, не съответства на политиката или е пречка за социалния диалог, винаги съм готов да се оттегля”.

Защо работодателите поискаха оставката на социалния министърТой, като институция, е еднакво задължен да защитава интересите и на работодателите, и на синдикатите и да не взема страна, изтъкна председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов

Той посочи, че по теми като клас прослужено време и минималните осигурителни доходи трябва да се води по-голям разговор със социалните партньори, посветен на това какъв да бъде механизмът за определяне на минималната работна заплата.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре