Десетки тираджии у нас стават трафиканти на мигранти по неволя
С флаери обучават шофьорите как да обезопасят камионите си
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Нелегални мигранти на ГКПП Дунав Мост
Снимка: БГНЕС

Половин милион флаери посрещат шофьорите на тирове на българо-турската граница. В тях има съвети как да обезопасят камионите си срещу нелегален превоз.

Повече от 300 са нелегалните мигранти задържани у нас в тирове през 2016 г. Според данните на МВР в повече от половината от случаите, когато освен стока, в такива камиони се превозват и нелегални мигранти, шофьорите не знаели за това.

Листовки
Снимка: Таня Илиева

Така с превантивна цел Гранична полиция раздава флаери със съвети на български, английски и турски как шофьорите на ТИР да обезопасят каросериите си за да не окажат неволно трафиканти на нелегални мигранти.

Обясняват на шофьорите на тирове как да се предпазят от нелегални мигрантиНа границата ни с Турция бяха раздадени половин милион листовки със съвети

Според Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътища, които стоят зад брошурите, флаерите ще са изключително полезни в превенцията. Зам.-председателят на Националното сдружение на българските превозвачи Красимир Лалов обаче е на мнение, че паркингите трябва да станат по-сигурни и така проблемът ще се реши.

От МВР увериха,  че не са участвали във финансирането  за отпечатването на флаерите, а само в раздаването им на български и чужди водачи.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре