Жълтият код за силен и бурен северозападен вятър в северозападната половина от страната започна постепенно да се оправдава.

В сутрешните часове най-ветровитите градове бяха София и Русе - с пориви около 60 км/ч. Ураганните 122 км/ч брулеха вр. Мургаш.

Очакванията са следобед вятърът да се усилва.

Днес ще бъде хладно и ветровито. Облачността ще е по-често значителна. На много места в страната ще има превалявания, придружени с гръмотевици, по-интензивни - в Северна България. В следобедните часове в източните райони са възможни градушки. Максималните температури ще са между 17° и 22°.

Над планините ще преобладава облачно време. Ще има превалявания и гръмотевици. Ще духа силен, временно и бурен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 5°.

През следващото денонощие ще преобладава облачно време с повече разкъсвания и намаления на облачността над Западна България. Отново ще има превалявания, на места след пладне ще са придружени от гръмотевици. Вятърът ще отслабне – до умерен от северозапад, но в Западна България ще има и временни усилвания. Ще е малко по-топло, максималните температури ще са между 19° и 24°.
В петък северозападният вятър вече ще е предимно слаб. Ще преобладава слънчево време с по-значителни временни увеличения на облачността над източните, а след обяд и над планинските райони. На места там ще превали и прегърми. През почивните дни и в понеделник затоплянето ще продължи – дневните температури в началото на новата седмица ще достигнат 27°-32°, по-ниски по Черноморието. Превалявания с гръмотевици ще има само на отделни места, в събота, главно в източните, а в неделя и понеделник – в планинските райони.