Държавата дава 2 млн. лв. за временна заетост на 830 души до Нова година
Приоритетно ще се наемат продължително безработни, младежи и кандидати с ниско образование
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Безработни срещу щетите от наводнения
Снимка: btvnovinite.bg

С 2 млн. лв. от бюджета на социалното министерство пилотно стартира Националната програма за обучение и заетост „Работа”, съобщиха от правителствената пресслужба.

Инициативата ще покрие 14 общини с висока безработица в областите Враца, Видин и Монтана. Ще се субсидира заетост на пълно и непълно работно време на около 830 безработни за периода септември-декември за средно малко над 600 лв. на месец.

Държавата в борба с безработицата в най-бедните райониСоциалното министерство отпуска 2 млн. лв., за да намали безработните в Северозападна България

Приоритетно ще бъдат включени хора, които продължително търсят работа, младежи и такива, които получават социални помощи или са с основно и по-ниско образование и без професионална квалификация. Техни работодатели могат да бъдат частни фирми, общински администрации и предприятия, социални предприятия, неправителствени организации.

Експерти: Повечето от безработните няма да заемат повечето от свободните работни местаМика Зайкова и Владимир Каролев видяха сериозен проблем в образованието у нас

Така се очаква от наетите да извършват дейности като ремонт на обществени сгради, комунално-битово обслужване, поддържане на недвижимо културно наследство и оказване на услуги на населението.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре