„Хората ходят на кастинги, явяват се на конкурси... При артистите всяка вечер преди представление е така. Да излезеш на сцената е изпит”, смята великата българска актриса Цветана Манева.

На изказването, че минава през живота като катедрала, тя отговаря: „Това е въпрос на избор, става с постоянство. Трябва да си последователен, да имаш своите устои, които са свързани с най-ранната ти възраст, с възпитанието ти, с родителите, с хората, с които си общувал, книгите, които си прочел, учителите, които са те учили.”

Манева казва, че това, което я държи здраво стъпила на земята, е умът й. „Аз съм човек, който се въодушевява, но не се забравя. Хиперреалист съм, съдбата ми е давала възможности, в които мога да се полаская от внимание към себе си, от избор към мен. Много отдавна знам, че животът е изпитание, през което трябва да преминеш”.

Актрисата казва, че не знае каква е рецептата за дългогодишен брак. „Бракът не е размяна на жестове между двама души и няма нужда от патетични заклинания и обещания”, казва Манева.

За новата й пиеса, предложенията от Холивуд и товарът, който носи известността, вижте във видеото: