"Чети етикета": Защо предлагат на ученици сандвич с 2,4 грама сирене
В тази рецепта сиренето е за красота, твърди главният редактор на рецептурника за ученическите столове и бюфети
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    1
сандвич

Сандвич с лютеница и оскъдното количество от 2,4 грама сирене, предлаган на ученици във варненско училище, предизвика остра реакция в социалните мрежи.

Раздават сандвичи с оскъдните 2,4 грама сирене на ученици във ВарнаТе са безплатната закуска, която получават децата от I до IV клас

Той се предлага като безплатна закуска, която държавата осигурява за учениците от I до IV клас в цялата страна. За нея държавата отделя на година по 72 лв. на ученик. Това прави по около 50 стотинки на ден за ученик.

ученици, закуска, графика
Снимка: bTV

Производителят на сандвичите каза пред bTV, че ги е приготвил по рецепта, описана в задължителен рецептурник „Сборник рецепти за ученическите столове и бюфети”.

Сиренето в тази рецепта е за красота, сложено е за цвят, за да не им е еднообразно на децата, обясни проф. Стефка Петрова, главен редактор на рецептурника.

По думите й в изданието има много други рецепти с нормално количество сирене и кашкавал. Нормално е в един сандвич да има около 40 гр. Млечен продукт, уточни проф. Петрова.

Въпрос на контрол и организация е да се предлагат качествени закуски на децата, обяви директорът на 51-во училище в София и съветник на просветния министър Асен Александров. В моето училище обсъждаме с родителите рецептите и никога не бихме предложили такъв сандвич, уточни той.

Вижте целия разговор във видеото:

  • 1
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре