трябва да започне

Кърлежите вече няма да са проблем за русенци. Русенска фирма реши сама да спонсорира пръскането срещу опасните паразити, тъй като обществената поръчка се обжалва. По същия начин ще бъде проведена и борбата с комарите.

Тази нощ бяха обработени голяма част от зелените площи в центъра на Русе, Парка на младежта и Парка на възрожденците. За да има ефект, борбата с кърлежите и комарите трябва да започне отрано.

„Изтървем ли необходимите срокове, борбата с тях после става много неравностойна. Решихме да помогнем на града си и на себе си, и да си спестим едно кошмарно лято”, заяви д-р Симеон Симеонов от фирмата-дарител.

През миналата година заради обжалване на поръчките заделените от държавата средства за борба с комарите останаха неизползвани. Тази година , за да има по-голяма оперативност, средствата се дават директно на Асоциацията на дунавските общини.

„Тази година ще се опитаме големите общини и тези, които са по поречието на реката, да пръскаме едновременно за комари и да се съчетаят усилията на всички области”, заяви кметът на Русе Пламен Стоилов. Общината ще разговаря за съвместни действия срещу комарите и със съседите от Гюргево.