Протестиращи срещу поскъпването на тока се събраха пред сграда на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), докато членовете й обсъждаха на закрито заседание с колко ще скочат цените на електроенергията. Около 100 души от БСП-София също се включиха в демонстрацията на Движение за граждански контрол и скандираха „ДКЕВР – оставка”, „Близнашки предател”, „Справедливост”.

На протеста присъстваше водачът на листата на БСП в 23 МИР София Жельо Бойчев, както и председателят на Градския съвет на БСП-София Калоян Паргов. Според Бойчев има различни начини за премахване на дефицитите в енергийния сектор във времето и този начин не е свързан с рязкото поскъпване на тока. По думите му, в момента се извършват престъпления в енергетиката, защото хора, които нямат мандат, вземат сериозни решения и подготвят почвата за следващото управление.

Снимка: Ладислав Цветков
След като приключиха с мероприятието пред Комисията, протестиращите се преместиха пред Министерски съвет . Под прозорците на служебното правителство от левицата скандираха "Близнашки – предател!" и "Близнашки слез при нас!".

Двата протеста пред ДКЕВР – на Движение за граждански контрол и на БСП, се проведоха независимо един от друг, като участниците в първия не пожелаха да бъдат идентифицирани с партийни инициативи.

Представители на БСП-София внесоха декларация в Министерски съвет срещу поскъпването на тока. Внеслият документа, заяви, че му е било обяснено, че премиерът Георги Близнашки през целия ден има важни срещи в страната и няма как да излезе и да говори с тях.