Ислямът не е религия, ислямът е политическа доктрина, той се стреми към власт в целия свят – именно стремежът към светска власт го изключва от списъка на религиите. Това заяви пред bTV директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров.

Според него български и чужди политици не могат да разберат корена на проблема с „тази ислямска инвазия в Европа”, а също и не виждат решението й, което, според него, е: „Изключваме исляма от списъка на религиите и започваме да го пердашим по динковски начин и то в общоевропейски мащаб”.

Димитров посочи, че не може да се очаква от всички идващи на континента младежи да спазват законите, защото „идват от държави, които не ги е имало преди 50-60 години, те и прадедите им не знаят как да бранят всяка ливада, не знаят какво е Ахелой, Айзенкур, Сталинград”. По думите му мигрантите идват от държави, чиито граници са „чертани с ножица” и с чиято независимост народите им нямат нищо общо.

„Трябва да им внушим чувство за родина”, призова Божидар Димитров, като предложи те да бъдат покръствани и да бъдат изпращани в трудови лагери за придобиване на умения.

„На мултикултурализма оня ден му беше турен кръстен знак от не кого да е, а от министър Даниел Митов, който идва от тези кръгове – лека полека ще стигнат до идеите ми, до идеите на Павката Чернев, Бог да го прости”, допълни историкът.

Той се включи от болницата, където се лекува. По думите му, въпреки съмненията на лекаря от „Спешна помощ”, в крайна сметка става дума за двустранна бронхопневмония, а не за инфаркт и до края на седмицата ще бъде изписан.