Министър-председателят Бойко Борисов обяви тотална война на групировките.

Премиерът призна, че престрелката в курорта „Слънчев бряг“, при която тежко беше ранен Димитър Желязков – Митьо Очите, а негов бодигард беше убит, е накърнила сериозно имиджа на страната ни и е поставила под въпрос летния туристически сезон.

Борисов обяви, че вече седем души са задържани от ДАНС след започналите масови проверки за укрити доходи в морските ни курорти. Проверките ще бъдат тотални и ежедневни.

„Няма да жертваме милионите туристи или милиардите, които очаква българският туризъм от приходи, за сметка на няколко главанака там! Абсурд! Тотална репресия ще има. И то законна. С всички форми на полиция, на данъчни! Тежки последици ще има за всеки, който се опитва да проваля сезона. Знаете ли с какви усилия – и дипломатически, и лични – съм направил да се върнат руските туристи? Огромни усиля съм положил, за да ги провали някой! Това са пари за бизнеса, за туроператори, за хотелиери, за ресторантьори, пък и за самите нас“, каза Борисов.

Той отхвърли обвиненията, отправени от ДСБ, че във вечерта на престрелката в „Слънчев бряг“ е бил на купон. Премиерът обясни, че е бил в София на работа и е връчвал награди на КРИБ.

Борисов призна, че действията на МВР след стрелбата първоначално не били адекватни, но последвалите масови арести на следващия ден поправили допусната грешка.