Следващата история е за едно момче, чиято мисия е да подари усмивка на дете. Негова е идеята за акцията "Колело за смет, за дете - велосипед".

Снимка: bTV

Александър е на 13, когато решава да превърне мазето на родителите си във велоработилница. 15 години по-късно Сашо е сбъднал детската си мечта. И я е превърнал в професия.

„Спомням си първия път, когато ми махнаха двете колелета отзад, помощните. И трябваше да подкарам за първи път на две гуми. И удоволствието, гордостта от това, че съм се справил неусетно със задачата, беше много хубава”, разказва Александър.

Точно този спомен той подарява на 70 деца от Дряново.

„Влезе един приятел, говорихме си и той предложи да ни даде старо свое колело, което ние да ремонтираме и да го дадем на някое дете, което не може да си позволи такова. Тогава със съдружника ми ни дойде идеята, че всъщност много такива колелета залежават по мазетата”, обясни младият мъж.

Снимка: bTV

Даниела Дончева отглежда сама двете си дъщери Християна и Веселина. Точно преди година с изненада разбира, че непознати младежи ще сбъднат една от мечтите на децата й - да имат велосипед.

Към момента вече има 143 отремонтирани велосипеди, които чакат да бъдат дарени. Целта е тази година да бъдат зарадвани 200 деца в 5 града.