Бездомник с два ампутирани крака вече втори месец живее в бургаската болница. Мъжът е с неплатени осигуровки, без дом и без документи. Лекарите настояват отделна социална служба да се заеме със случаи като този.

Иван Митрев постъпва в бургаската болница в началото на декември миналата година. Налага се спешна операция и ампутация на краката. Мъжът живее по бургаските улици вече 15 години, след като пожар унищожава къщата му в село Веселие. Два месеца полиция и социални не могат да му извадят документи за самоличност - лична карта, акт за раждане, свидетелство за психично здраве.

Скитникът не може да си тръгне сам, няма кой да го прибере, реално живее в болницата. „Този пациент два месеца е бил при нас и повече, в легло за активно лечение, в което можеха да бъдат прегледани, лекувани и спасени примерно 20 души”, казва началникът на отделението по съдова хирургия в МБАЛ-Бургас д-р Валентин Василев.

Иван няма осигуровки и вече 15 години живее от подаяния. По думите му по улиците на Бургас като него живеят около 150 бездомници. Според статистиката на социалните те са само 48.

Във вторник ще бъде изготвено експертното решение на ТЕЛК и ще бъде издадена заповед за настаняването на Иван в дома за възрастни хора с физически увреждания в Ясна поляна, увериха социалните в Бургас.