Днес в Източна България и Дунавската равнина ще се задържи облачно и мъгливо. На отделни места в крайните източни райони е възможно да преръми. В Югозападна България и западните части на Горнотракийската низина ще има и слънчеви часове. Ще бъде почти тихо. Максималните температури ще са между 8 и 13 градуса.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12 градуса, на 2000 метра – около 7 градуса.

Утре в източните райони и по поречието на Дунав ще се задържи облачно. Над останалата част от страната около обяд видимостта ще се подобри, а облачността ще се разкъса и намалее. В следобедните часове от запад ще се появи висока облачност. Максимални температури между 8 и 13 градуса. В събота ще има предимно значителна облачност. Ще остане почти тихо и на места в низините и котловините ще бъде мъгливо. Температурите ще се задържат без съществена промяна. В неделя ще духа слаб западен вятър, облачността ще е променлива, на места ще превали. В понеделник валежи от дъжд ще има на повече места. Вятърът от северозапад ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. В нощта срещу вторник, с понижението на температурите, дъждът в Северна България и планинските райони ще премине в сняг, но валежите от северозапад бързо ще спират. Във вторник ще е ветровито, застудяването ще продължи.