Баща на 4-годишно момченце се съмнява, че майката е извела детето  от страната.  

Малкия Ники го няма от 21 дни – от 2 септември. Бащата Калоян Милев твърди, че майката – Теодора Милева, е направила неуспешен опит да го качи на самолет за Хонконг през Катар. Използвала е подправена декларация, но изричната забрана на бащата в „Гранична полиция” е осуетила опита.

Майката просто е напуснала дома, все едно излиза до магазина, нищо не си е взела, разказа в „Тази сутрин” по bTV Калоян Милев.

По думите му от известно време съпругата му Теодора Милева е имала психологични проблеми.

Развила е страхова невроза, била е обсебена от детето и е била постоянно с него.

Снимка: Ладислав Цветков

„Майката на Теодора се впива в дъщеря си, те имат много силна връзка. Те са си светът - майка и дъщеря. Същото се случва и в момента”, обясни още бащата.

Теодора е имала и проблеми с храненето, станала е изключително слава - едва 36-37 кг.

Теодора е много инатлив човек. Тя не е лишена от нищо, не работи от 4 години и половина, трябваше да тръгне на работа и постоянно отлагаше, защото този страх започна да се развива, допълни Калоян Милев.

По думите му състоянието й се е задълбочило от март тази година.

Той се е обърнал към полицията, която издирва майката и детето, но до момента без резултат.

По свидетелски данни тя се е сдобила с фалшиви английски паспорти и най-вероятно през Варна е излетяла с детето. Полицията 16 дни към 22 септември не може да установи напуснала ли е и дали с нейния или друг паспорт, пише бащата във Фейсбук.

Според него майката на Теодора знае къде са, но ги укрива.