Българските информатици взеха злато и три бронза на олимпиада в Техеран
Страната ни е една от петте с над 100 медала от състезание в дисциплината
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 4
    0
Талантливи информатици
Снимка: БГНЕС

Един златен и три бронзови медала спечели олимпийският отбор по информатика на България на престижно състезание в Техеран, предаде БГНЕС. Младите таланти се класираха пети сред 83 държави.

С успеха от тази олимпиада нашият отбор влезе в „Клуб 100” – България става една от петте страни в света с над 100 медала от състезания по информатика. Става дума за 25 златни, 41 сребърни и 34 бронзови.

Златото от Техеран за нашата страна е постижение на Енчо Иванов Мишинев от XII клас на МГ „Атанас Радев” – Ямбол. Той вече е седми в класацията на стоте най-добри млади програмисти в света.

Отборът ни по биология постигна непостижимото Така ръководителката на младежите Албена Йорданова определи успеха им на 28-ата международна олимпиада в Ковънтри, Великобритания

С трети места се отчетоха Петър Ивелинов Няголов (X клас, ПМГ „Баба Тонка” – Русе), Радослав Стоянов Димитров (X клас, МГ „Акад. К. Попов” – Пловдив), Виктор Николаев Терзиев (XI клас, СМГ).

Ръководители на олимпийския отбор по информатика са Емил Келеведжиев и Руско Шиков.

„Към настоящия момент България е на шесто място в света по завоювани медали от Международната олимпиада по информатика, а в индивидуалната ранглиста към 2017 г. българинът Христо Венев е на второ място в света”, посочиха от Сдружението на олимпийските отбори по природни науки (СООПН).

  • 4
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре