Тежка катастрофа с български автобус стана в Унгария тази нощ. Автобусът се е преобърнал на магистралата между Будапеща и Сегет.

21 пътници са пострадали, един от тях е в по-тежко състояние, но няма опасност за живота му, съобщиха външното ни министерство.

Животът на другите 7 от пътниците с по-сериозни наранявания е вън от опасност.

„Общо 21 са ранените, 7 - сериозно, един е в критично състояние. Това е шофьорът на автобуса. Екипи на "Спешна помощ" от две облсти са на мястото на инцидента и помагат на пострадалите”, каза Михай Тюри от Спешна помощ.

Причината, поради която автобусът напуска пътното платно и се преобръща тепърва ще се изяснява. Рейсът е нов - на една година. И напълно технически изправен, категорични са от фирмата превозвач.

„Преди да тръгне на път той е минал през сервиза за техническо обслужване, така че не може да се говори за някаква техническа неизправност, но към момента тече разследване”, каза директорът от „Карат-С” Ваню Стефанов.

Предните гуми на автобуса били сменени с чисто нови преди пътуването за Унгария. Шофьорът, който е бил зад волана е карал само 3 часа преди инцидента, потвърждават от фирмата.

Според превозвача, ако пътниците са били с предпазни колани на седалките, пострадалите са щели да бъдат много по-малко.

Повечето от пътниците са спали в момента на катастрофата.

„Никога повече няма да пътувам на 13-то число. Никога!!! От тук нататък тръгвам на друга дата, 13-то число е най-лошата дата. Пътувам от 90-та година, за първи път ми се случва такова нещо”, каза една от пътувалите в автобуса.

Участъкът от магистралата, на който е станало произшествието очевидно е доста опасен, тъй като миналата седмица, на същото място, българско семейство е претърпяло тежък пътен инцидент, в резултат на който е починало дете, возещо се в автомобила.