Българи от Босилеград дойдоха на лечение у нас
Наши лекари не успяха да ги прегледат в началото на месеца
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 6
    2
Станиша Христов
Снимка: bTV

Част от сънародниците ни в Босилеградско, които не успяха да бъдат прегледани от българските лекари там, получиха помощ във Военномедицинска академия. В началото на месеца медиците ни бяха задържани от сръбската полиция, а пациентите ги чакаха с часове.

На 10 ноември сутринта здравен инпектор и полиция прекъсват безплатните прегледи, провеждани от трима български медици. А десетки пациенти са се събрали и чакат. Иванка и тежко болният й съпруг Станиша чакат медиците да се върнат чак до вечерта. Разочаровани се прибират в дома си, който е на час път. Не са успели да минат преглед.

Сръбският МВР министър за случая „Босилеград“: Не може да се държите в Сърбия както искатеНе може някой да прави това на територията на друга страна без съгласието ѝ, без определени разрешителни, без договор със здравни учреждения, коментира Небойша Стефанович

„Мъжът ми трябва да умре, а онези се подиграват с него”, възмущаваше се Иванка.

Станиша разказва, че е преглеждан от сръбски лекари, които го посъветвали да се лекува във Враня. След неуспешния опит да го прегледат българските медици в Босилеград, дошъл директно във ВМА в София: „В Сърбия няма нищо, никой те не гледа, трябва да му дадеш пари да те гледа, а аз съм сиромах, няма откъде”.

Той идва у нас чрез генералното ни консулство в Ниш, което периодично организира прегледи във ВМА за хората от този район. Мъжът е прегледан и приет в клиниката по интензивна терапия.

  • 6
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре