Днес ще бъде предимно слънчево, в западните райони – с временни увеличения на облачността.

По Черноморието преди обяд ще има ниска облачност и мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 25° и 30°, по-ниски по крайбрежието на морето – между 12° и 15°.

Над планините ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, главно в западната част на Стара планина. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 11°.

През нощта ще има разкъсана облачност, значителна – над северозападните райони, където на места е възможно да превали.

Утре над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, в следобедните часове на места ще превали и прегърми. Над Източна България ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност. Там ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. В западните райони вятърът ще се ориентира от северозапад. Минималните температури ще са предимно между 9° и 14°, максималните – между 23° и 28°.

В неделя на места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи. Температурите за кратко ще се понижат, по-чувствително в Дунавската равнина, където и вятърът от северозапад ще се усили.

През следващите дни над западната половина от страната атмосферата ще става все по-неустойчива. Ще има и слънчеви часове, но и купеста и купесто-дъждовна облачност; на места ще превали и прегърми. Над източната половина ще преобладава слънчево време, с купеста облачност в следобедните часове, но вероятността за валеж е малка.