Код червено е в сила за 17 области от страната. Предупрежденията са за екстремно високи температури от 41 до 44 градуса. В останалите 11 области кодът е оранжево, за 38 до 41 градуса.

Днес ще бъде слънчево и още по-горещо, с максимални температури между 38° и 43°. След пладне над северозападните райони ще се развие купеста облачност, но валежи не се очакват. Ще духа до умерен, в Източна България и северно от планините временно и силен югозападен вятър. Привечер в Дунавската равнина вятърът ще започне да се ориентира от запад-северозапад и през предстоящата нощ с него ще нахлува хладен въздух.

Над  Черноморието ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха: 32-35°. Температурата на морската вода е 22-26°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

И в планините ще е слънчево. След пладне и вечерта над Западна Стара планина ще се развие купеста облачност, но валежи не се очакват. Ще духа силен, по най-високите части временно бурен югозападен вятър. Много топло време с максимална  температура на височина 1200 метра около 33°, на 2000 метра – около 25°.

През нощта ще бъде предимно ясно, а утре през по-голямата част от деня ще е предимно слънчево. Температурите ще се понижат и максималните ще са предимно между 32° -37°. В западната половина от страната ще духа запад-северозападен вятър, а след пладне в източната ще е се ориентира от изток – умерен до силен. Привечер и през нощта срещу понеделник в Северозападна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и до полунощ на много места там ще има гръмотевични бури, интензивни валежи и градушка. Валежите ще продължат, в отделни райони от Северозападна България ще са значителни.

В понеделник ще продължи да се развива мощна купесто-дъждовна облачност, ще има интензивни локални извалявания, гръмотевични бури, на места и градушки. Хладният въздух ще обхване и източните райони, температурите ще се понижат и максималните ще са от 22°-23° на места в Западна България, до около 30° в югоизточната част от страната. Във вторник все още ще има валежи, но на по-малко места и по-слаби. Вятърът ще е умерен, от северозапад. В сряда и четвъртък времето ще е предимно слънчево, с развитие на купеста облачност след обяд, но вероятността за валежи е малка. Бавно ще се затопля.