Седем хиляди души гледаха ММА боеве в Арена Армеец. На терена излезе и обвиненият за участие в организираната престъпна група на Таки за наркоразпространение - Любомир Симеонов, който тези дни излезе от ареста. Той беше гвоздеят на турнира за свободни боеве.

Боят, смесица от всички бойни изкуства, с малко правила, много зрелище и култ към мускулите и болката, събра хиляди. Най-кратката среща беше 30 секунди.

Борислав Иглев от хасковския клуб „Цербер” победи пред очите на един от най-големите си фенове. Един от тях - Александър Иванов, е и спонсор на Иглев. Всички бойци имат спонсори, заради които се бият и побеждават. „Имам скромна фирма за бетон и инвестирам в него”, казва мъжът.

Повечето от бойците взимат различни препарати, за да се държат в кондиция. Някои от така наречените химически добавки не са разрешени за другите спортове. Но никой не признава, че се поддържа с допинг. На най-силните български бойци обикновено са осигурени противници от чужбина. Един от тях – руснак, се е съгласил на среща с най-добрия ни самбист срещу 1000 евро.

След като Любомир Симеонов бе освободен под парична гаранция, охранителят на Таки се яви за най-чаканата среща. Взе я трудно и спорно. Ден по-рано Симеонов коментира за bTV съмненията, че срещите му са с по-слаби противници и са предварително уговорени.