60 000 лева струва цялостната организация на панаира във Видин, който предизвика критики в социалните мрежи. Там са поканени едни от най-известните имена в попфолка - Глория, Ивана, Софи Маринова, Кали и др.

В социалните мрежи обаче видинският панаир беше преименуван на „Национален фестивал на чалгата и кючека".

Според кмета на Видин Огнян Ценков 30 000 лева за организацията идват от бюджета на община Видин и са одобрени от Общинския съвет. Останалите 30 000 лева са от дарения на участниците във видинския панаир – търговци, занаятчии, представители на атракциони.

Кметът определи като престъпно деяние фалшифицирания плакат на събитието. „Не може по такъв начин да бъде фалшифициран нагледен документ, който носи авторски права, да бъде злепоставена община Видин и да бъдат обидени видинските граждани”, посочи той пред bTV.

Ще си потърсим правата, предприели сме действия, увери градоначалникът.

„Създава се изкуствен отрицателен образ на нашия край, ние сме набеждавани, че сме най-бедни, това е едно клише, което изкуствено се поддържа в медийното пространство. Нито град Видин, нито община Видин са най-бедните в България и ЕС”, отбеляза Ценков.

Началото на панаира във Видин се поставя през 1892 г. Най-голяма популярност той добива в началото на 20-и век, но според местната власт този интерес е запазен и досега.