5 години след взривовете на Петолъчката, наказани няма
Хората се опасяват, че базата за обезвреждане на снаряди може да заработи пак
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    3
След взривовете на Петолъчката
Снимка: bTV

5 години след трагедията край Петолъчката – осъдени и наказани няма. При експлозиите в база за съхранение и обезвреждане на боеприпаси загинаха трима работници, а осем бяха ранени.

Днес местните хора почетоха паметта на загиналите при инцидента. Семействата на работниците продължават да чакат справедливи присъди, но виновни няма.

Преди две години Районният съд в Ямбол оправда обвиняемите – собственика на базата Десислав Делев и началника на производството Иван Пеев. Окръжният съд отмени оправдателните присъди и върна делото, но то все още е в Националната следствена служба.

Ямболският съд оправда обвинените за взривовете при ПетолъчкатаОт фирмата за утилизация твърдят, че МО е виновно за инцидента, при който умряха хора

Междувременно жителите на соло Лозенец създадоха инициативен комитет, срещу намерението на собственика базата да заработи отново.

"Няма да избледнее ужасът, който преживяхме тук, писъците на децата, на майките, снарядите, които летяха над главите ни и падаха в дворовете ни. Тогава имахме страшния късмет да не попадне снаряд на газокомпресорната станция, тогава апокалипсисът щеше да е страшен", каза председателят на Инициативния комитет Иван Митев.

  • 0
    3
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре