На този ден през август 1995 година 14 млади момчета от Транспортни войски изгарят в камион на околовръстното шосе на София.

В тежкия инцидент е намесено името на Иво Карамански - човекът, обявил се за кръстник на българската мафия. Случаят така и не е разплетен докрай, а близките на загиналите смятат, че много факти около катастрофата са потулени.

Преди 20 години на днешния ден военни полицаи спират пред дома на Атанаска Ванкова в Монтана. Съобщават й, че със сина й Ботьо Шарков е станала катастрофа: „Аз самата се усетих, че е станало нещо. И аз припаднах и после вече разбрах, че са изгорели децата и така... Ходихме до София, видяхме ги... Всяка една майка си влезе по отделно, та си ги видя...".

По-късно разбира, че по камиона е стреляно, но нищо повече, защото разследването започва няколко пъти и не стига доникъде: "Никой ти не казва истината. До днешен ден не сме разбрали какво е станало. И вдигнахме ръце вече. Много ми е мъчно. Той има две дечица."

В деня на трагедията децата на Ботьо са малки момиченца. Днес са омъжени със свои деца. Помнят го само от снимките и старите видеокасети.

Едната дъщеря Атанаска и съпругът й сами правят опит да разкрият мистериозните причини за катастрофата.

"Във всеки един документ пише различно, не можем да хванем лъжата откъде е. При нас, в нашите документи пише, че било стреляно с огнестрелно оръжие, в други документи пише, че камионът - ЗИЛ-ът - се е взривил в някакъв трактор.", казва Любо Ангелов.

Държавата платила за смъртта на войника, но инфлацията стопила даденото. Така 60-те хиляди лева кръвнина станали 60 лева.

От Ботьо обаче не е останала само една снимка. Останало е и името му. Носи го неговият внук.