Днес в равнинната част на страната ще се задържи предимно облачно, на места мъгливо. Разкъсвания и намаления на облачността ще има в следобедните часове.

Дневните температури слабо ще се повишат, максималните ще са между 6 и 11 градуса, в София – около 6.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4 градуса, на 2000 метра – около минус 3 градуса.


В събота в равнинната част от страната ще се задържи с ниска облачност, а на места покрай Дунав сутринта ще бъде мъгливо. В планините и планинските райони ще има слънчеви часове. Температурите ще са без съществена промяна – минимални предимно между минус 4 и плюс 1 градус, максимални – между 6 и 11 градуса.

В нощта срещу неделя облачността ще се увеличи. В неделя от север на юг ще превали – предимно дъжд, в планините и планинските райони – слаб сняг.

През първата половина от следващата седмица ще преобладава облачно време и ще има превалявания. В понеделник в югозападната половина от страната ще превали сняг. Дневните температури ще се понижат. Във вторник пак ще превалява сняг, главно в планините и планинските райони. В сряда за кратко ще се затопли, ще започнат валежи от дъжд, но след това отново ще застудява и дъждът ще преминава в сняг.