Днес превалявания ще има почти в цялата страна, а в Северна и високите полета на Западна България дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България - умерен вятър от изток-североизток. Температурите ще са почти без дневен ход – предимно между 0° и 5°, по-високи  в крайните югозападни  райони. По Черноморието ще бъде облачно на места с превалявания от дъжд, в северните райони за кратко примесващи се със сняг. Ще духа умерен, след обяд временно и силен североизточен вятър. Максимални температури  – между 4° и 7°. Температурата на морската вода е между 6° и 8°. Вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала.

 

 В планините ще бъде облачно, с валежи от сняг. Ще духа до умерен, по откритите части на Стара планина - временно силен източен вятър. Температурите ще се понижават и максималната на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра – около минус 4°.

 

  През следващото денонощие ще бъде облачно, на места с превалявания от сняг, в югоизточните райони и по Черноморието – от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са предимно между минус 1° и 4°, максималните ще са между 3° и 8°.

 

 До края на седмицата ще преобладава облачно време. С прекъсвания и на места ще превалява, предимно слабо и предимно дъжд,  в Предбалкана, по високите полета на Западна България, в крайните северозападни и в североизточните райони, е възможно временно, главно в нощните часове, дъждът да се примесва и да преминава в сняг. Вятърът ще бъде предимно от изток, слаб до умерен. Температурите ще бъдат малко по-високи от обичайните – минималните най-често между минус 1° и 4°, максималните – предимно между 2° и 7°.