Днес времето ще е предимно облачно, на места в низините и котловините -  мъгливо. Започналите от запад валежи до полунощ ще достигнат и източните райони. Ще духа слаб, в източната половина на страната -  до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури -  от 7° до 16°, в София -  около 11°.

 

  По Черноморието ще е предимно облачно. През деня ще е без валежи, а вечерта и през нощта на места слабо ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са около 14°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

 

  В планините ще е облачно и мъгливо, с валежи от дъжд, над 2000 м – от сняг. Ще духа силен, по високите и открити части - бурен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 4°.

   

   През нощта ще е облачно. Валежите ще обхванат и Източна България, а в западните райони ще спират. Утре над по-голямата част от страната облачността ще е значителна. Главно в източната половина ще превалява дъжд. Разкъсвания и намаления на облачността ще има в Югозападна България. През нощта вятърът ще отслабне, утре ще се ориентира от запад-северозапад, ще е слаб, в източните райони -  до умерен. Минималните температури ще са между 5° и 10°, по Черноморието малко по-високи, максималните -  предимно между 10° и 15°.

 

 През следващите дни до края на седмицата ще е почти без валежи, само на отделни места са възможни съвсем слаби и краткотрайни превалявания. По-често ще преобладава облачно време, но ще има и разкъсвания и временни намаления на облачността, по-значителни в петък. В началото на следващата седмица облачното време ще се задържи. Вероятността за валежи е по-голяма. Ще започне понижение на температурите.