Облачността постепенно ще намалява, като слънцето ще пробие на много места в страната в съботния ден, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

На много места в низините и около водните басейни ще има мъгла или ниска облачност. Видимостта ще се подобрява, а облачността ще намалява в следобедните часове. В планинските райони през целия ден ще е слънчево.

Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, а максималните - от около 4° - 6° в местата с мъгли, до 10°-12° в районите с повече слънце, в София - 9-10°.

По Черноморието ще има ниска облачност, която ще се разкъсва временно в следобедните часове. Вятърът ще е слаб, след обяд до умерен от югоизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат 6°-9°. Температурата на морската вода е 5-6°. Вълнението на морето ще бъде 1- 2 бала.

Над планините ще бъде слънчево, със слаб, по билата - до умерен запад, югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, а на 2000 метра – около 4°.