Предимно облачно, но меко е днешното петъчно утро. Около 5-6 градуса показват термометрите тази сутрин в повечето места.

Днес ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд, по-значителни и на повече места в южната половина от страната. Почти без валежи ще остане в Североизточна България и по поречието на р. Дунав. Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен - от изток, североизток. Максималните температури ще са между 9°и 14°.

 


Над планините ще бъде облачно, по билата и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, над 1700 м – от сняг. Вятърът ще е умерен до силен, от югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около нулата.

В събота и неделя ще преобладава облачно, в равнините и мъгливо време. На места ще превалява слаб дъжд, в планините над 1600 метра - слаб сняг. Повече ще са валежите в Южна България. Минималните температури ще бъдат между 1° и 6°, а максималните – между 9° и 14°.


В понеделник ще духа до умерен северозападен вятър. Облачността ще е променлива, често значителна и на места краткотрайно ще превали. Във вторник облачността ще намалее над много райони до предимно слънчево време. Ще продължи да духа северозападен вятър, предимно умерен. В сряда денят ще започне със слънчево време, но от юг облачността ще се увеличава и вплътнява, все още без валежи. Ще се задържи топло с максимални температури между 10° и 15°.