Най-значителна е снежната покривка в западните райони към 8:00ч. тази сутрин. В Кюстендил- 22 см, Враца- 19 см, София и Видин- 17 см, Монтана- 15 см.

Освен че има обилни снеговалежи, днес е и доста ветровито. Вятърът е студен от североизток. Поривите му в Сливен и Бургас достигат до 100 км/ч. Там обаче, все още няма съществена снежна покривка. Много ветровито е и в Оряхово, Русе и Силистра.


Днес има обявени предупреждения за опасно време в цялата страна, а в областите Смолян и Кърджали те са от най-висока степен. Там ще падне много сняг- около 40-50 см, а средната скорост на вятъра ще е около 50-70 км/ч. Такава ще е скоростта на вятъра и в източните райони, където ще има виелици и навявания.

Днес ще бъде и много студено, температурите ще са почти без дневен ход. В северните райони максималните стойности ще са около минус 8, минус 9 градуса, в южните райони ще достигат до около нулата, в София максималната температура ще е около минус 5 градуса.

През следващите дни ще бъде много студено. Сутрин температурите ще са предимно между минус 10 и минус 15 градуса, на места и по-ниски. Дневните също ще са отрицателни. Още утре валежите чувствително ще отслабнат, в повечето райони временно и ще спрат, но вечерта от югозапад отново ще завали. Вятърът също ще отслабне. В сряда ще превалява сняг, на повече места и повече като количество - в югоизточната половина от страната. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще се усили, повече в Източна България. Месец март ще започне без валежи, а и облачността временно ще се разкъса. Ще започне затопляне. В петък се очаква ново увеличение на облачността и слаби валежи от дъжд и сняг. Ще има условия за поледици. В събота облачността ще се разкъсва и ще намалява.