Има пострадали служители на Националната служба за охрана (НСО,) които са се опитали да предпазят нападателя на лидера на ДПС Ахмед Доган. Единият е със съмнения за счупена ръка. Това каза на брифинг началникът на НСО бригаден генерал Тодор Коджейков.

В момента се прави анализ на ситуацията и как се е стигнало до инцидента с лидера на ДПС Ахмед Доган са взети всички мерки за осигуряване на втората част на конференцията със всички средства и методи, с които разполага НСО.

Коджейков посочи, че след като бъде анализирана цялата ситуация - от започването на конференцията, от начина, по които са пропускани делегатите, как са издавани пропуски за достъпа до форума, тогава ще се знае кой и по какъв начин е пропуснал лицето да влезе в залата.

По думите на Коджейков не е имало пресни заплахи срещу Ахмед Доган. Освен това той категорично подчерта, че Националната служба за охрана не отговаря за организацията по охрана на мероприятието в НДК.

Оказа се, че фирма „Крон” е отговаряла за охраната в залата, където се проведе конференцията. Всички телефони на фирмата бяха изключени.

„Нямаме отношение нито по регистрацията на делегатите, нито по издаване на пропуски, по отношение на хората, които ще присъстват”, заяви Коджейков.

"Крон Секюрити" ЕООД е лицензирана за извършване на охранителна дейност на територията на страната, предоставяне на охранителни услуги, транспортна дейност, търговско представителство и посредничество, комисионни, спедиционни и лизингови сделки, както и друга, незабранена от закона дейност.

Управляващи са Кирил Петров Радев и Ярослав Кирилов Радев. Собственик е Ярослав Кирилов Радев.

НСО е получило писмо от ДПС, че на 19 януари партията ще проведе своята Осма национална конференция в Зала 3 на НДК. „Гостите и делегатите от страна и чужбина ще бъдат настанени еди къде си. Поканени са еди кой си и еди как си. Вътрешната охрана на пунктовете за пропуск на гостите и делегатите ще се осъществи от страна на фирма „Крон”, охраняваща сградата на НДК", пишело в текста, цитиран от Тодор Коджейков.

По думите му трябва с рентгени и апарати трябва да бъдат проверявани хора, чиито имена са подавани от самите организатори или от фирмата, която прави пропускателен режим. 

Към момента няма данни нападателят на Ахмед Доган да има психическо заболяване или да е употребил алкохол или опиати, съобщиха от ВМА.

  • Октай Енимехмедов излезе на свобода
  • Октай Енимехмедов влезе в затвора в Бургас
  • Енимехмедов получи 3.5 години затвор – за хулиганство и закана
  • Възможно ли е новият парламент да се окаже с депутат по-малко?
  • 3,5 г. затвор за Октай Енимехмедов
  • Октай Енимехмедов искал да накара Доган да се "изпусне"
  • ВАС връща на работа уволнен заради нападението над Доган полковник
  • Октай Енимехмедов не е могъл да убие Доган
  • Доган показа незаинтересованост по делото срещу своя нападател
  • Ахмед Доган пак блокира делото срещу своя нападател