Новините на турски език ще бъдат прехвърлени от БНТ 1 в БНТ 2, което по никакъв начин не нарушават правата на българските граждани. Това заяви депутатът от Реформаторския блок Найден Зеленогорски.

Днес, след три седмични тежки преговори, Патриотите и Реформаторите се разбраха за поддържането на баланса в коалицията.

Съпредседателят на Патриотичния фронт – Валери Симеонов, от своя страна обяви, че е постигнато съгласие с Реформаторския блок новините на турски да бъдат свалени, както и да бъдат издигнати представители на ПФ на постовете заместник-министър на отбраната и за заместник-областен управител на София-град. Симеонов увери, че кандидатурите няма да са политически.

Патриотите вече дори не възразяват срещу двете спорни назначения, но ги нарекоха прибързани. Затова вече двете партии взаимно ще се информират кой кого издига.

Зеленогорски подчерта, че за РБ е изключително важно да се запази стабилността на правителството на Бойко Борисов. Реформаторите не са готови да оставят съдбата на кабинета в ръцете на политическа партии, които са подкрепяли този на Пламен Орешарски.

"Участието в мнозинството на ПФ е важно, затова направихме всичко възможно, за да стигнем до решение", заяви Найден Зеленогорски.

От Реформаторския блок обявиха, че не приемат и не харесват кандидатурата на Слави Бинев, но тя очевидно е част от властовите пазарлъци. Те обаче ще получат подкрепа за  създаване на комисия "Кой".