Новият шеф на ДАИ – с политическа кариера, журналистическо образование и опит в МВР
Красимир Сребров поема поста от Красимир Калайджиев, който се пенсионира
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1
Красимир Сребров
Снимка: Министерство на транспорта

Красимир Сребров е новият изпълнителен директор на ИА „Автомобилна администрация“, съобщиха от Министерството на транспорта. Той е назначен на тази длъжност след подадена молба от досегашния ръководител на агенцията Красимир Калайджиев за освобождаването му, поради навършване на пенсионна възраст.

За рокадата начело на ДАИ се заговори в някои медии още преди около месец. През последните два месеца Красимир Сребров бе заместник изпълнителен директор на автомобилната администрация. Той е в системата от 2014 г.

Бил е директор на Регионална дирекция „Автомобилна администрация“ – Търговище и след това – главен инспектор към Главна дирекция „Автомобилна инспекция”. До юни 2017 г. е бил началник на автомобилната администрация в Плевен.

Йонко Иванов: Арестуваните от ДАИ вероятно ще бъдат освободениПреподавателят по авто-мото подготовка не смята, че става дума за схема

Сребров има професионален опит и в системата на МВР, а по-късно и в охранителния бизнес. Той е с магистърски степени по международни икономически отношения и журналистика.

В интервю за агенция „Пик” той заяви, че е имал проблеми като шеф на службата в Търговище, защото разкрил корупционна схема и злоупотреби в особено големи размери. В свое по-старо изказване пред Радио Шумен той изчислява щетата за държавата на 400 000 лв.

Транспортният министър освободи шефа на ДАИ – СофияЗаедно с това Ивайло Московски е разпоредил спешни мерки, с които да се прекратят нередностите при практическите изпити на кандидат-шофьорите

В същото време сайтът „Фрогнюз” свързва именно този период от кариерата му с подкрепа от страна на ДПС и сигнали за нерегламентирани практики срещу него. През 2011 г. именно от листата на партията той става общински съветник в Търговище.

През 2013 г. той беше спряган за шеф на военния завод ТЕРЕМ в града, което доведе до протести на работници. Сребров тогава категорично отрече пред националното радио с него да са водени разговори за поста.

Само един от обвинените за продажба на шофьорски изпити остава в арестаСрещу половината не са използвани СРС

Той сега поема агенцията след поредните корупционни скандали в нея, довели до ареста на част от изпитващите в столицата.

  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре