Новият четвърти сезон на кулинарното шоу "Мастършеф" започва на 26 февруари - след месец по bTV.

Лео Бианки - корифеят на италианската кухня у нас, е в журито на шоуто и ще оценява качествата и уменията на хоби-готвачите, ще следи работата им, както го прави и в своите ресторанти.

Лео ще докаже на участниците в "Мастършеф", че оригиналните рецепти, приготвени с качествени продукти трябва да се усладят дори на световни знаменитости. Като тези, гостували при него.

Снимка: btvnovinite.bg

„На същото време дошли тука Жерар Депардийо, цялата компания от група "Пуух", в същото време Тоци, Джана Нанини”, споделя той.

Ал Бано, Майкъл БублЕ, Тото Кутуньо, Дзукеро и много други са се чувствали в България като у дома си, защото границите и разстоянията са безсилни пред качествената храна.

„Или примерно Григор (Димитров), който всеки път идва в България, мина тука да си яде неговата паста, пълнена с крем от трюфели и сос от трюфел, който на него много харесва”, посочи готвачът.

Правилата на Лео в кухнята са дисциплина, организация, бързина, отборна работа, когато се изисква и разбира се – абсолютна хигиена.

Снимка: btvnovinite.bg

Основните качества, които той ще търси в участниците от "Мастършеф" са бизнес нюх, гъвкавост, страст, упоритост и оригинален вкус.