Закрит ли е наистина наркосезонът в Слънчев бряг, разтърсен това лято от стрелбата срещу Митьо Очите, или войната все още продължава?

Банско се очертава като следващия център на високо напрежение заради зараждащи се сега нови нарковойни, твърди наш източник от района, който познава основните играчи. Според него, Божо Кравата там изобщо не е значим фактор.

„Главният човек, който е от 15 години поне, е Иван Еринин – Гипса. Те са двама братя – наркотици, проституция, палежи... Те са хората, които заповядват на други хора да ги изпълняват.

Под тях е Генерала, човекът, който зарежда дилърите, казва кой какво да продава, как да се бърка... Под него 12 човека са дилъри. Държи се Банско, Добринище, село Баня, Разлог, цялата околия се държи от тях.

Няма как да позволят да се появи друг човек – дали ще бъде нареден да бъде хванат от полицията, да му запалят колата или къщата, но той ще бъде премахнат, там е твърдата ръка на този човек.  Към декември месец – тогава е бумът на хора, които идват отвсякъде. Влизате, казвате, че искате наркотици, и идва момче при вас на момента”, казва дилърът.

Иван Еринин беше задържан през 2012 г. при акция „Кокаинови крале”. За бос на организацията беше сочен Евелин Банев – Брендо. Сега Еринин е на свобода. Твърди, че се намира в чужбина.

Иван Еринин: Аз съм лидер на всичко. Аз съм лидер в политиката, наркотиците, оръжията. Като нямат друг, с който да се занимават, така почват с мене... То си има навсякъде, всеки може да си шмърка, да си пуши цигари... В Банско единствено не се продава хероин. Когато бяхме млади, тогава доста сме понабили тоя и оня. Аз имам доста редовен бизнес в Банско”.

С какво се занимавате там?

Иван Еринин: Имам заведения, строителство и крави и не знам още какво.

Цялото разследване на Росен Цветков гледайте тази вечер в bTV Репортерите: "Сезонът: (Не)закрит" след Централната емисия Новини на bTV.