Нови авиопроблеми: Полет излита 30 минути по-рано, друг се бави 8 часа
Неволите на пътуващите продължават
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1
Летище София
Снимка: iStock

Пътници продължават да се оплакват от нискотарифния превозвач „Уиз еър”.

С извънреден полет на „Уиз еър” към Лондон снощи бяха извозени всички пътници, за които нямаше места през деня. Проблем обаче имаше с полета от Англия до България. На летището в Лондон пътниците бяха блокирани, а полетът беше отменен.

„Уиз еър”: Появата на всички пътници за даден полет е прецедентВ официалното им съобщение се посочва още, че при подобна ситуация „доброволци сред пътниците получават допълнителни ползи” срещу съгласието си да пътуват по-късно

Обяснението, което са дали от летището там е, че от Летище София не са позволили излитането на самолета. Пътниците пристигат с друг полет ден по-късно.

Има и други оплаквания към компанията- преди ден около 20 човека, които е трябвало да пътуват от Франкфурт до София са били оставени на летището в Германия, защото самолетът излетял половин час по-рано. Превозвачът отрече и обяви, че прави собствена проверка.

Какви са компенсациите за пътниците при дублирани места в самолета?За трети пореден ден клиенти на „Уиз еър” са блокирани на летище „София”

„Бяхме на мястото, от което трябваше да ни превози автобуса в 14:15. Когато отидохме ни казаха, че самолетът е отлетял. А преди нас имаше да чакат още около 15 човека и ни казаха, че просто самолетът е отлетял. Самолетът трябва да отлети в 14:40, а е отлетял в 14:10 и останахме 20 човека на летището”, споделиха потърпевши.

Компенсация не им е била предложена, а е трябвало да купят нови билети.

Минути преди полети от София: „Уиз еър” не пуска десетки пътници на бордаДва поредни дни нискотарифната авиокомпания оставя десетки пътуващи с часове на летището, тъй като няма достатъчно места в самолета

На летище София се създаде напрежение и заради полет на „България еър”, който закъсня с 8 часа.

Неволите на пътниците не са само заради един превозвач.

  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре