Втори ден турската полиция извършва арести в редица градове на джихадисти от Ислямска държава и бунтовници от Кюрдската работническа партия (ПКК), предаде Франс прес, като цитира турски медии.

Новите арести са извършени в Истанбул, Анкара, Адана, Коня и Маниса, уточниха турски агенции. Полицията за борба с тероризма започна вчера голяма операция срещу джихадисти, кюрдски бунтовници и представители на крайната левица.

Задържани са 320 души, сред които има десетки чужди граждани, гласи съобщение от на канцеларията на премиера Ахмет Давутоглу.

Арестите бяха предприети едновременно с въздушните удари на турските ВВС срещу позиции на Ислямска държава в Сирия и на ПКК в северен Ирак.

Междувременно турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че районите в северна Сирия, изчистени от ислямски бойци, ще бъдат зона за сигурност, предаде Ройтерс.

Военновъздушните сили на Турция нанесоха тази нощ удари по позиции на терористичната групировка "Ислямска държава" в Сирия и на Кюрдската работническа партия (ПКК) в Северен Ирак.

Едновременно с въздушните удари в Ирак е бил открит огън и от суша. Ударът бил нанесен от танкове и артилерия, разположени на територията на Турция край границата със Сирия и Ирак.

ПКК заяви в декларация в своя сайт, че примирието с Турция вече няма смисъл след нападенията тази нощ