Днес ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб вятър, предимно от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 5 и 10 градуса, в София- около 6 градуса.

Над планините ще има променлива облачност. Само на отделни места в Родопите е възможно да превали слаб сняг. Ще духа до умерен, по най-високите върхове силен западен вятър, но с тенденция за отслабване. Максималната температурата на 1200 метра ще е около 1 градус, на 2000 метра -минус 4 градуса.

През следващите дни ще се затопли. Във вторник ще преобладава слънчево време. В сряда вятърът от юг-югоизток ще се усили, особено в Източна България. Облачността ще се увеличи, на отделни места ще превали слаб дъжд. През нощта срещу четвъртък на много места от запад на изток ще превали дъжд. Вятърът временно ще отслабне, а в четвъртък през деня отново ще се усили. Облачността ще е променлива, на места ще превали. В петък вятърът ще отслабне, ще има променлива облачност, но вероятността за валежи е по-малка. Още през нощта срещу събота от югозапад отново ще завали дъжд и в събота ще бъде дъждовно. Има повишена вероятност на места валежите да са значителни. Вятърът ще се ориентира от изток и ще се усили. Ще започне понижение на температурите и до вечерта на места в западната част на Предбалкана и по високите полета на Западна България дъждът ще премине в сняг.