Нова поредица словесни атаки между ГЕРБ и БСП заради приватизацията
БСП поискаха днес и изслушване на премиера Бойко Борисов и две политически оставки, а от ГЕРБ призоваха „червения“ лидер да не се крие и заявиха, че са готови да започнат промяната на Конституцията от утре
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Приватизация
Снимка: bTV

Политическият ден днес премина в поредна размяна на словесни атаки между ГЕРБ и БСП. Поводът беше идеята за промени в Конституцията и пазарлъците какви да са те.

БСП поискаха днес и изслушване на премиера Бойко Борисов и две политически оставки.

След като вчера ГЕРБ поискаха отпадане на давността за приватизационните сделки чрез ремонт на Конституцията, днес от БСП казаха че ще склонят, ако се разшири мащабът на промяната и се включи и масовата приватизация, раздадените концесии и участието на групировки във властта.

„Мутрите на прехода – вън от политическото ръководство на държавата“, призова „червеният“ лидер Корнелия Нинова.

Корнелия Нинова: Няма да скъсаме с прехода, докато начело на държавата има членове на групировки От БСП смятат предложението на ГЕРБ и ДПС за промени в Конституцията за половинчато и искат темата за приватизацията по време на прехода да се разшири

От ГЕРБ отговориха светкавично след консултация с премиера и заявиха, че няма да чакат БСП да си помисли.

„Ако г-жа Нинова има волята и не се крие зад юридически прийоми, започваме още утре. Г-жо Нинова, в ГЕРБ страхливци няма“, заяви пред журналисти депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Междувременно, от БСП поискаха и оставки заради филма „Граница“ на Елена Йончева. В него се вижда как мигранти прескачат със стълба оградата по границата и се говори за организиран трафик на бежанци.

Цветан Цветанов гледа премиерата на филма на Елена Йончева, беше освирканЙончева е работила 6 месеца по 20-минутното си журналистическо разследване за оградата по южната ни граница

„Искаме незабавната оставка на министъра на вътрешните работи [Валентин] Радев и на Валери Симеонов“, заяви Нинова.

Заставаме категорично зад действията на министър Валентин Радев и вицепремиера Валери Симеонов и не смятаме, че има основание да подават оставка“, отговори депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов.

Социалистите ще искат и изслушване в парламента на премиера Борисов заради думите му, че има депутати, замесени в наркотрафик и купуване на гласове.

От ГЕРБ обясниха, че в публични източници за трафик се спряга името на депутатския брат Илия Стоилов, а за купуване на гласове има обвинение към Манол Генов.

Дали ГЕРБ и БСП ще проведат утре първи кръг консултации предстои да разберем.

Социалистите като цяло казаха, че ще чакат решение на своя пленум в събота.

Междувременно на въпрос участвала ли е в сделка за „Техноимпекс“ Нинова потвърди, но посочи, че тя е била проверявана три пъти.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре