Нова хипотеза – „Кумгейт” създава контекст за антикорупционния закон на БСП
По думите на Десислава Атанасова подобен скандал би оправдал президентската институция да назначава служителите в бъдещия антикорупционен орган
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 0
    2
Делян Добрев
Снимка: bTV

Скандалът „Кумгейт”, който доведе до оставката на депутата Делян Добрев, е създаден като алиби в контекста на антикорупционния закон на БСП, смята депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова. По думите ѝ подобен скандал би оправдал президентската институция да назначава служителите в бъдещия антикорупционен орган.

„Делян Добрев е депутат от 2009 г., а Добри Беливанов е кмет на Хасково от две години. Досега две години никой не извади тези свързаности и роднински връзки”, допълни Атанасова.

Според нея това се случва точно сега, защото хвърлянето на кал върху всички народни представители ще бъде от полза за бъдещия антикорупционен закон.

Скандалът „Кумгейт” влиза в прокуратуратаСигнал за престъпна схема в Хасково е подаден от депутата от БСП Елена Йончева

Александър Симов от БСП отхвърли тази хипотеза.

„Схемата Хасково гръмна не защото БСП е започнало да осветява подобни случки, а защото кметът, посочен от ГЕРБ, наложен еднолично, започна да обвинява партията си, че е отказал да изпълни някакви обществени поръчки”, коментира той.

„Тези схеми приличат на паяжина. ГЕРБ не управлява, ГЕРБ само консумират власт”, допълни Симов.

Депутатът от БСП обвини ГЕРБ в разпъване на политически чадър над Делян Добрев, доказателство за което били декларациите на местните структури в подкрепа на депутата. „Направих си труда да прочета няколко – в тях той беше описан като ходещ светец, уникална фигура”, каза Симов.

Атанасова контрира, че Добрев е бил подкрепен и от КРИБ.

Хасковският кмет обиден „като баща” на Делян Добрев, депутатът искал да кадруваДобри Беливанов отрича обвиненията, дошли от свои, и от чужди

„Делян Добрев получава подкрепа от партията си и от едрия бизнес, но това не е обществена подкрепа. Едва ли хората в Хасково одобряват действията му”, каза Симов.

Десислава Атанасова посочи и втора причина, поради която левицата може да инициира подобен скандал.

„БСП няма необходимите за опозиционна партия опорни точки срещу политиките на ГЕРБ, затова се измислят подобни скандали”, категорична е тя.

„Всичко се прави, за да се заличи успеха и цялостната визия на управлението на тази държава”, допълни още Атанасова.

По-късно днес в Народното събрание народните представители трябва да гласуват оставката на Делян Добрев.

  • 0
    2
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре